timeSSD – CRONOMETRUL STUDENTILOR TEXTILISTI

timeSSD® a fost ales pentru a fi suportul de practica utilizat de stundentii facultatii de “Textile Pielarie si Management Industrial” de la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi. Astfel modulul de curs “Normare si proiectarea metodelor de munca” la specializarile “Inovarea Proceselor” (masterat), “Inginerie Industriala” (anul IV) si “Inginerie si Management” (anul IV) include utilizarea timeSSD in scopul editarii si documentarii metodelor de executie standard respectiv pe baza elementelor de miscare selectate furnizeaza normele de timp de referinta.

Sistemele cu timpi predefiniti pentru miscari (PMTS – Predetermined Motion Time System) sunt utilizate in industria modei de catre fiecare companie detinatoare de marci cunoscute in scopul stabilirii manoperei de referinta a modelului, ei platesc doar minutele furnizate de un astfel de sistem. PMTS in fabricile de confectii textile este un element indispensabil al singurului model de functionare viabil in industrie, cel de stabilire a costurilor bazate pe pret, si furnizeaza referinta pentru masurarea eficientei productiei astfel incat sa fie comparabila si cu cifrele concurentei.

timeSSD este noua paradigma in domeniul PMTS dedicate industriei textile, este disponibil in Cloud, accesibil fara licenta de utilizare printr-un browser, fara investitie si fara tarif anual pentru utilizarea sa.

Costul utilizarii softului este pe baza de “pret pe utilizare”, utilizatorul – dupa terminarea perioadei de testare gratuita – plateste doar pentru minutele standard aferente elementelor selectate din baza de date propire a softului.

Prin cele 14 limbi de utilizare disponibile in timeSSD si prin optiunea integrata de partajare a metodelor comunicarea intre brand si fabricant este rapida, precisa si transparenta, intareste increderea intre parti.

Prin folosirea timeSSD studentii vor deprinde practicile de analiza a miscarilor, exerseaza optimizarea locurilor de munca si vor practica dezvoltarea rapida a metodelor de lucru standard, universal acceptate si detaliat documentate. Cunostintele acumulate contribuie atat la dezvoltarea individuala cat si la cresterea competitivitatii industriei, indirect.

Softurile PMTS dedicate industriei confectiilor textile sunt disponibile pe piata de profil de peste 30 de ani insa raspandirea lor pe scara larga a fost franata de pretul lor ridicat, costul implementarii fiind de zeci de mii de EUR.

Cea mai benefica noutate a timeSSD este tocmai modul de stabilire a costului de utilizare astfel fiind accesibil tuturor companiilor din domeniu, indiferent de puterea financiara.

Laszlo Szabo, managing director al DataS spune: “Suntem onorati prin decizia includerii timeSSD in programa facultatii de textile din Iasi si suntem mandri pentru recunoasterea academica.

Fiind a doua facultate de profil, dupa “Institutul de Confectii si Textile” de la “Universitatea de Stiinte Aplicate TTK” din Tallin, Estonia, care utilizeaza timeSSD pe parcursul formarii viitorilor ingineri, sunt bucuros ca eforturile noastre sunt apreciate inca odata.

Aceste evenimente ne intaresc in scopul nostru si ne obliga pe viitor. Am dorit sa dezvoltam o solutie accesibila pentru fiecare companie din lume, implicata in industria modei. Azi oferim o solutie pe care profesionistii o folosesc atunci si atat cat au nevoie, platind doar cativa EUR pentru fiecare model dezvoltat cu timeSSD. De exemplu, un proces tehnologic pentru un model de camasa se obtine prin timeSSD cu un efort intre una si cinci ore de analiza si cu un cost intre 23 si 69 RON. Folosind cronometrul efortul necesar din partea unui tehnolog ar fi intre unu si cinci zile lucratoare si descrierea operatiilor ar fi sumara, prea putin adecvata instruirii usoare a executantilor.  Beneficiile sunt evidente: celeritate, economie de resursa umana scumpa, cost fix planificabil pe bucata, metode de lucru bine documentate, toate obtinute fara nicio investitie initiala.”

timeSSD se poate conecta prin API cu solutiile software dezvoltate de terti si dedicate planificarii si urmaririi productiei, control eficienta si calcul manopera.